انجام مطالعات جديد در مخزن يا تصفيه‌خانه آب چغازنبيل

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «عبدالرحيم بنا» با اشاره به اين که در اين زمينه چند برنامه مطالعاتي در دستور کار قرار دارد، اضافه کرد: اين برنامه‌ها از چند ماه پيش آغاز شده و توسط يک گروه پژوهشي متشکل از معمار، مستندنگار، باستان‌شناس، مرمت‌گر، زمين‌شناس، مهندس ژئوفيزيک و آب‌شناس در حال انجام ‌است.

وي اظهار داشت: برنامه مطالعاتي در نظر گرفته شده براي اين بخش همچون مستندسازي دقيق ليزراسکن مخزن آب، فتوگرامتري و ترسيم آجر به آجر، مطالعات دقيق باستان‌شناسي و ژئوفيزيک با هدف شناسايي ساختارهاي احتمالا مشابه روي حصار بيروني‌، مستندسازي و مطالعات مربوط به ثبت وضعيت کنوني اثر و تهيه طرح نهايي مرمت است.

اين مقام مسوول با اشاره به پايان عمليات ژئوفيزيک (پلي بين فيزيک و زمين‌شناسي) حصار سوم‌ به ‌طول 4 کيلومتر اين محوطه باستاني ‌افزود: در حال حاضر بر اساس برنامه تنظيم شده، ‌مطالعات اوليه و ليزر اسکن مخزن آب نيز انجام شده و مستندنگاري آن در حال تکميل است.

وي با بيان اين که پروژه مذکور با مشارکت گنجينه آب خوزستان (سازمان آب و برق) ‌انجام مي‌شود، ‌ادامه داد: مطالعات آسيب‌زايي و معماري اين محوطه نيز در آينده‌اي نزديک به مرحله اجرا مي‌رسد.

به گزارش ميراث آريا، ‌چغازنبيل داراي سازه‌هاي مختلفي است که بخش مهم آن تصفيه‌‌خانه است، نظريه‌هاي مختلفي در رابطه با اين سازه وجود دارد که نخستين نظريه ‌مبني بر کاربري تصفيه‌خانه مي‌باشد، سال‌هاي گذشته نظريه دومي هم دال بر اين که سازه مذکور براي دفع آب‌هاي سطحي به خارج از محوطه مورد استفاده قرار مي‌گرفته‌ نيز عنوان شد، انجام مطالعات ياد شده، به منظور شناسايي دقيق کاربري اين سازه ‌برنامه‌ريزي شده است.
ص/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390121625